VANLIGA FRÅGOR

SCHAMPO

SCHAMPO nr01 ger fukt och volym för normalt till torrt hår.

SCHAMPO nr02 ger extra fukt och lugn till torra, lockiga hår. Perfekt om du har naturliga lockar eller självfall.

SCHAMPO nr03 är oparfymerad och ger fukt samt volym för normalt till torrt hår.

SCHAMPO nr04 är djuprengörande och skapar volym för alla hårtyper. Extra passande för dig som upplever att du har fet hårbotten.

SCHAMPO nr05 är oparfymerad djuprengöring och volym. Extra passande för dig som upplever att du har fet hårbotten och vill välja oparfymerat.

SCHAMPO nr07 är oparfymerad och ger extra fukt och lugn för torra, lockiga hår.

SCHAMPO nr24 är stärkande och ger glans samtidigt som de dämpar gula toner i ljusa hår.

SCHAMPO nr25 är oparfymerad och stärker samt ger glans. Det dämpar gula toner i ljusa hår.

Detta beror på att det finns beläggningar på hårstråna. Håret är alltså inte ”riktigt rent”. Testa att göra en DETOX med hjälp av SCHAMPO nr04. Det tvättar bort de beläggningar som finns från t.ex. stylingprodukter, traditionella schampon eller andra påfrestningar på håret.

Traditionella schampon innehåller ofta starka tvättensider och även ibland salt för att skapa en riktigt löddrande effekt. Detta sliter på både hår och hårbotten. Därför innehåller våra SCHAMPO mildare tvättsensider.

I många så kallade gröna schampo finns tensiden Betain som skummar mycket. Denna har vi valt bort då den förekommer som både naturlig och syntetisk, ofta i en blandning. Vi undviker att jobba med den typen av råvaror och satsar istället på naturligt ursprung och ekologiskt certifierade där det är möjligt.

Börja med att applicera SCHAMPO nr04 i torrt hår. Kliv in i duschen, tillsätt vatten och massera, skölj sedan ur. Upprepa denna process tills du har ett vitt fast skum där du kan vända handen upp och ner utan att skummet åker iväg. Det är tecken på att alla beläggningar är bort tvättade.

Håret kan kännas strävt och trassligt. Oroa dig inte! Applicera HÅRMASK nr20/22/23 i hela håret och låt verka en stund. Produkten återfuktar och du återfår ett mjukt och följsamt hår.

HÅRMASK

Det som skiljer produkterna åt är doften.

HÅRMASK nr20 doftar Klassisk Engelsk Ros
HÅRMASK nr22 doftar Varm Bergamott
HÅRMASK nr23 är oparfymerad och AllergyCertified

De ger lika återfuktande och närande oavsett vilken du väljer. Innehåller endast ingredienser av naturligt ursprung. Självklart ekologiskt där det är möjligt!

Det går fint att använda HÅRMASK som BALSAM. Om ditt hår börjar kännas tungt går du över till att använda balsam igen. Hårmasken kan liknas vid en ansiktsmask och balsam som en ansiktskräm.

Testa och hitta din egna hårrutin!

SPA

BLÅLERA Nº101 är anpassad för normal till mogen hud.
GRÖNLERA Nº103 är anpassad för normal till fet hud.

VÄXA

VÄXASCHAMPO, VÄXAMASK och VÄXAVATTEN är en kur där dessa tre produkter arbetar med varandra för maximalt resultat. De går att använda separat men ger då inte samma effekt som tillsammans.

VÄXA produkterna innehåller mungbönor och rödklöver vilket stimulerar hårsäckarna, främjar hårtillväxt* och förebygger håravfall*. De innehåller även naturligt keratin från ull vilket stärker håret.

Dessa ingredienser stimulerar stamcellerna i vilande hårsäckar och bidrar till förbättrad hårtillväxt*, hårstyrka* och hårtäthet*. De förlänger den naturliga växtfasen (antagen fas) hos hårstråna.

Oftast syns nytt hår växa fram efter 3-5 månader beroende på hur skadat håret är, genetik och i vilken hårväxtfas du börjat i.

*Tidsperiod och resultat kan variera

Börja med att borsta håret för att få igång blodcirkulationen.

Schamponera håret med VÄXASCHAMPO. Fokusera på hårbotten och låt verka minst 2-3 minuter. Används med fördel varje dag.

Applicera VÄXAMASK i hårbotten och längder. Låt verka minst 15 minuter. Använd 2-3 gånger i veckan.

Spraya VÄXAVATTEN i hårbotten, skölj ej ur. Massera in produkten och styla sedan som vanligt. Används med fördel flera gånger under dagen.

STYLING

Vi rekommenderar att blanda HÅRSUFFLÉ nr14/15 samt HÅRMASK nr20/22/23 för att framhäva lockar. Ta lite av varje och krama i lockarna. HÅRSUFFLÉN innehåller silkesprotein vilket stärker håret och HÅRMASKEN tillför rikligt med fukt.

Vid framtagningen av vår SALTSPRAY ville vi skilja oss från de traditionella alternativen. Produkten är därför inte lika hård eller matt som liknande sprayer, alltså inte heller lika uttorkande.

Spraya på!

För att få volym har vi en rad olika produkter att välja på. Applicera HÅRSUFFLÉ nr14/15 i blött hår och föna för mycket volym. SALTSPRAY nr12/13 ger en härlig struktur och volym i både hårbotten och längderna. HÅRDVAX nr30/31 kan med fördel masseras in i hårbotten för mer volym och för kontroll av frisyren.

INNEHÅLLasked questions

Sodium glutamat är en smaksättare inom livsmedel.

Sodium Cocoyl Glutamat vilket våra schampon innehåller, är en tvättensid vilket är tillsatt för att tvätta rent. Detta är en mild produkt som är granskad av flera auktoriserade organisationer innan den godkänts för användande.